<

Śledzie z miodem i rodzynkami

  • Porcje: 4
  • Czas przygotowania: 25
  • Pieczenie: 10 min
  • Kalorie: 260 kcal
Drukuj

Jeśli lubicie śledzie na słodko to ten przepis przypadnie Wam do gustu. Śledzie szybko się robi, bardzo smaczne, nadają się na wigilijny stół. Najlepiej smakują na drugi, a nawet trzeci dzień po zrobieniu.

Składniki

Wykonanie

  1. Śledzie moczyć w wodzie 2-3 godziny, następnie pokroić w 2-3 cm kawałki.
  2. Cebulę pokroić w półkrążki, zeszklić na oleju.
  3. Do zeszklonej cebuli włożyć koncentrat pomidorowy, miód, rodzynki i lekko podsmażyć.
  4. Ostudzić, połączyć ze śledziami.
  5. Najlepiej smakują następnego dnia po zrobieniu.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap