Bardzo lubię warstwowe sałatki, bo oprócz tego, że świetnie smakują to jeszcze ładnie się prezentują na stole. Oczywiście robimy je w szklanych przeźroczystych salaterkach, wtedy widać wszystkie warstwy.
Składniki
Wykonanie
Masło zamrozić, jajka ugotować na twardo (oddzielić białka od żółtek).
Sałatkę układać warstwami: na spód salaterki - białka utarte na tarce z dużymi oczkami.
Na białka dajemy drobno starty ser, na ser 1 puszka tuńczyka rozdrobnionego na mniejsze kawałki.
Przykrywamy połową majonezu, na majonez ścieramy zamrożone masło na tarce jarzynowej.
Na masło dajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę i przykrywamy tuńczykiem z drugiej puszki.
Tuńczyka przykrywamy pozostałą częścią majonezu, na wierzch dajemy żółtka starte na drobnej tarce.
Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej.
W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki.
Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.