<

Tarta z granatem

  • Porcje: 10
  • Czas przygotowania: 35
  • Pieczenie: 45 min
  • Kalorie: 360 kcal
Drukuj

Przepyszna, kolorowa tarta na kruchym spodzie, posypana ziarenkami granatów. Słodka masa z mleka skondensowanego i serka mascarpone, świetnie się komponuje z kwaskowatymi ziarenkami granatów. Źródło przepisu: gazetka "Najlepsze Ciasta".

Składniki

 

Wykonanie

  1. Masło posiekać z mąką, dodać cukier, szczyptę soli, oraz 1 jajko.
  2. Zagnieść ciasto, po czym uformować kulę i zawinąć w folię, odłożyć na 30 minut do lodówki.
  3. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty.
  4. Spód ponakłuwać widelcem i zapiekać ok. 20 minut w temp. 180 stopni C, wystudzić.
  5. Mascarpone zmiksować z mlekiem skondensowanym oraz pozostałymi jajkami.
  6. Masę równomiernie wylać na ciasto, całość piec jeszcze ok. 25 minut w temp. 180 stopni C.
  7. Ostudzoną tartę posypać ziarenkami granatów.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap