<

Budyń kokosowo-karmelowy

  • Porcje: 2
  • Czas przygotowania: 15
  • Pieczenie: 10 min
  • Kalorie: 248 kcal
Drukuj

Jedni wolą kisiel, inni budyń, ja zdecydowanie należę do tych drugich. Tylko do tej pory zajadałam się budyniem gotowanym z torebki. Dopiero teraz odkryłam, że ten robiony w domu jest dużo smaczniejszy i pewnie zdrowszy. Przepis pochodzi z książki "365 Obiadów" Marty Krawczyk.

Składniki

Wykonanie

  1. 200 ml mleka i mleczko kokosowe zagotować w garnku z cukrem wanilinowym i masłem.
  2. 100 ml mleka zmiksować z mąką ziemniaczaną i żółtkami.
  3. Pod garnkiem zmniejszyć płomień, dodawać cienkim strumieniem zmiksowane mleko, cały czas mieszać.
  4. Następnie dodać masę kajmakową i wymieszać.
  5. Zagotować i gotować jeszcze  około pół minuty.
  6. Budyń przelać do miseczek i schłodzić w lodówce.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap