- Porcje: 12-14
- Czas przygotowania: 20
- Pieczenie: 18 min
- Kalorie: 229 kcal
Drukuj
Jeśli nie macie czasu, ani chęci, na robienie tradycyjnych pączków, wypróbujcie takie oto muffiny udające pączki. Użyłam do pieczenia silikonowych foremek Tupperware, jeśli będziecie używać innych niż silikonowe, nie zapomnijcie ich lekko natłuścić. Źródło przepisu - goodfood (delikatnie zmodyfikowany).
Wykonanie
- Cukier, mąkę i sodę wymieszaj w misce.
- W drugiej wymieszaj trzepaczką jogurt, jajka i ekstrakt waniliowy.
- Dodaj mokre składniki i stopione masło do suchych składników i szybko połącz metalową łyżką.
- Dwie trzecie ciasta rozdziel między gniazda formy.
- Na środek każdego ostrożnie nałóż łyżeczkę dżemu i przykryj pozostałym ciastem.
- Piecz 16-18 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C.
- Pozwól im przestygnąć przez 5 minut.
- Wyjmij z formy i obtocz w cukrze pudrze.