<

Kawa cappuccino z amaretto

  • Porcje: 3
  • Czas przygotowania: 10
  • Pieczenie: 0 min
  • Kalorie: 200 kcal
Drukuj

Do przygotowania takiej kawy z pianką potrzebny jest shaker, ja zrobiłam w mix-maxie tupperware (odpowiednik shakera). Jeśli chcecie zrobić kawę bezalkoholową, pomińcie amaretto, możecie też zamiast niego dodać odrobinę rumu, cherry, wanilii lub startej czekolady.

Składniki

Wykonanie

  1. Mleko, kawę i amaretto umieszczamy w shakerze lub mix-maxie (tupperware).
  2. Dokładnie zamykamy i energicznie miksujemy przez chwilę.
  3. Poczym zawartość przelewamy do 4 filiżanek, lub 3 wysokich szklanek.
  4. Uzupełniamy gorącą wodą, słodzimy według upodobania.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap