<

Koktajl bananowy

  • Porcje: 4
  • Czas przygotowania: 8
  • Pieczenie: 0 min
  • Kalorie: 105 kcal
Drukuj

Koktajl bananowy możemy robić o każdej porze roku. Możemy łączyć też banany z innymi owocami, w zależności na co jest akurat sezon. W zimie możemy dokładać orzechy, kawę lub czekoladę. Banany wybieramy mocno dojrzałe, jeśli chcemy, aby nasz koktajl był jeszcze bardziej schłodzony, możemy pokroić banany w plastry i włożyć na trochę do zamrażarki. Koktajl najlepiej spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Banany mają to do siebie, że ciemnieją, więc nasz koktajl po jakimś czasie mógłby zmienić kolor. Przepis pochodzi z książki "Kuchnia polska" Ewy Aszkiewicz.

Składniki

Wykonanie

  1. W malakserze rozdrabniamy banany z cukrem waniliowym i czekoladą.
  2. Do połączonych składników wlewamy, bardzo powoli, mleko, cały czas miksując.
  3. Gdy napój dobrze się spieni, nalewamy do wysokich szklanek.
  4. Podajemy zaraz po przygotowaniu.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap