<

Wafle z masą z galaretki

  • Porcje: 18
  • Czas przygotowania: 15
  • Pieczenie: 5 min
  • Kalorie: 215 kcal
Drukuj

Wszyscy chyba lubimy wafle, a już zwłaszcza takie kolorowe, kwaskowate, pachnące galaretką. Kolor i smak galaretki dowolny, śmietana może być 18% lub 30% (z każdą się udaje). Masa nie może być zbyt ciepła i rzadka, bo wafle się rozmiękną i będą gumowate.

Składniki

Wykonanie

  1. Margarynę i cukier roztopić w rondelku.
  2. Dodać śmietanę i suchą galaretkę, dobrze wymieszać, zagotować.
  3. Masę wystudzić, zimną przekładać wafle.
  4. Można zrobić dwie porcje masy dodając do każdej galaretkę innego koloru i smarować wafle na przemian.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap