<

Leczo z pieczarkami i kiełbasą

  • Porcje: 8
  • Czas przygotowania: 30
  • Pieczenie: 40 min
  • Kalorie: 185 kcal
Drukuj

Jest to ulubione leczo moich dzieci, może nie samo leczo, ale kochają robić z niego zapiekanki. Bułka, na to leczo, na to ser żółty starty i podgrzać do rozpuszczenia sera, jak ktoś lubi to jeszcze na wierzch ketchup. Leczo można również wykorzystać do pizzy.

Składniki

Wykonanie

  1. Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni z cebulą.
  2. Pokrojone w plasterki pieczarki wrzucić do garnka na odrobinę oleju, poddusić.
  3. Do pieczarek dodać paprykę pokrojoną w kostkę i kiełbasę z patelni.
  4. Dołożyć koncentrat pomidorowy, przyprawy, podlać wodą.
  5. Dusić ok. 30 minut od czasu do czasu mieszając.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap