<

Ogórki z miodem

  • Porcje: 8
  • Czas przygotowania: 30
  • Pieczenie: 15 min
  • Kalorie: 72 kcal
Drukuj

Miało nie być już ogórków w tym roku, ale po tych ostrych meksykańskich, zachciało mi się zrobić coś na słodko. Ogórki z miodem błyskawicznie się robi, nie potrzebujemy do nich dodatków typu: chrzan, czosnek, koper, tylko ogórki i gorczyca. Ogórki kroimy w plastry, wrzucamy gorczycę, zalewamy gorącą zalewą i gotowe.

Składniki

Wykonanie

  1. Ogórki umyć, nie obierać, pokroić w plastry 0,5 - 1 cm i napełnić słoiki.
  2. Wrzucić po 1 płaskiej łyżeczce gorczycy do każdego słoika.
  3. Zagotować składniki zalewy, gorącą zalewą zalać ogórki.
  4. Dobrze zakręcić słoiki i krótko pasteryzować ok. 5 minut.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap