Karkówka pieczona w plastrach, delikatna, soczysta i aromatyczna. Świetnie smakuje z ziemniakami, ryżem, kluskami śląskimi, lub kopytkami.
Orzeźwiający cocktail z nutą mięty, plasterkiem kiwi i cytryny, w pięknym wiosennym kolorze. Świetnie smakuje dobrze schłodzony.
Tradycyjna pyszna szarlotka na kruchym cieście z dużą ilością aromatycznego cynamonu. Doskonała na ciepło jak również następnego dnia.
Bardzo smaczna i łatwa do przygotowania krucha tarta z dodatkiem sera feta, rzodkiewek, szczypiorku, żółtego sera.
Biszkopt przełożony bitą śmietaną z galaretką z dodatkiem owoców. Na wierzch możemy ułożyć owoce i zalać galaretką, lub udekorować bitą śmietaną.
Skarmelizowane owoce z dodatkiem pierniczków, herbatników, serka mascarpone. Wszystko to skropione bursztynowym rumem. Na spodzie pucharków masa serowo-czekoladowa.
Żeberka z dodatkiem miodu, sosu pomidorowego, cebuli.
Pikantna, choć zarazem delikatna dzięki słodkiej śmietanie.
Ryba panierowana w jajku i bułce, przykryta warzywami: marchewka, pietruszka, seler, cebula. Warzywa uduszone w zalewie octowej z dodatkiem oleju.
Rolada biszkoptowa z kremem cytrynowym i galaretką.