Kruche ciasteczka z mąki, margaryny, śmietany, proszku do pieczenia. Na wierzchu ciastek masa kokosowa z białek, cukru pudru i wiórek kokosowych.
Biszkopt przełożony masą: galaretki i kisiele cytrynowe, masło, w środku plasterki kiwi, na wierzchu bita śmietana z galaretką.
Biszkopt kakaowy przełożony kremem: masło, mleko, cukier, cukier waniliowy, mąka, wiórki kokosowe.
Biszkopt przełożony kremem z masła i serków waniliowych, na wierzchu jagoda kamczacka i galaretka.
Faworki smażone w głębokim tłuszczu, przygotowane tylko z trzech składników: mąka pszenna, żółtka, piwo.
Pączki: mąka pszenna, gotowane ziemniaki, jajka, drożdże, cukier, cukier waniliowy, margaryna lub masło.
Tradycyjne faworki smażone w głębokim tłuszczu: mąka, żółtka, jajko, gęsta śmietana, spirytus, szczypta soli.
Pączki: mąka pszenna, cukier puder, żółtka, masło, drożdże, otarta skórka z cytryny - nadziewane konfiturą z wiśni.
Perliczka pieczona w rękawie, natarta majerankiem i papryką słodką, wcześniej moczona w solance przez 24 godziny.
Pierniczki: mąka pszenna, miód prawdziwy i sztuczny, jajka, cukier, kakao, soda, proszek do pieczenia, przyprawa do piernika.